Nisan 21, 2007

Cennetin Müziği- I


Pek sevdim kendilerini (zira bu aksam konserlerindeyim zaten). İkinci kere geliyorlar İstanbul'a. Oi Va Voi. Son dönemde, kulağımın dinlemekten sıkılmayacağı bir tür yapıyo elemanlar. Balkan ezgileri ile harmanlanmış hip hop, jazz, funk ve çingene müziği karışımı. Karmaşık bir iş yani. Gruptaki herkes de farklı pek çok enstrumanı çalabiliyormuş. Hepsi okumuş çocuklarmış. Şarkıların bazı yerlerindeki ibranice vokallerin, bir anda boyut değiştirmişim gibi bir his verdiğini itiraf da edeyim. Ve çok uzatmayayım. Radyonun resimlisine bir şarkılarını koyayım. Koydum.

5 yorum:

Friedrich Camus dedi ki...

İlk başta isminden dolayı punk grubu zannetmiştim ve "Sonra dinlerim." diye geçiştirmiştim. Sonra bu blogda "Balkan ezgileri, jazz, funk, çingene" ibarelerini görünce aşırı derecede merak ettim ve şu radyonun resimlisindeki videoyu izledim.

Teşekkür ederim efenim, pek seveceğim bir grupla sayenizde tanıştım.

aslı dedi ki...

Keske konserine de gelseydiniz. Bir dahakini kacirmayin derim. Begendiginize sevindim. Sevgiler..

Not: Oi Va Voi İbrani'ce "Aman allah" tadinda bir sey ve soylenene gore, grubun solisti olan kel arkadas, bir gun 90 yasindaki babannesine, bir grup kurduklarini ve belki de bir dunya turnesi ile tum dunyayi dolasacaklarini soylediginde, babannesi gozlerini acip "Oi va Voi" demis ve o gun bu gundur grubun adi "Oi va Voi" kalmis. Grubun isim babasi, elemanin babannesi yani. Bu da bir anektod olmus olsun bizden :)

C* dedi ki...

ahhh ladino song isimli eserlerine aşık olmuşlugum var idi. keşke bilseydim konserleri oldugunu eskiden cok eskiden, keşke gitseymişim...

E.A.Şeran dedi ki...

Refugee ve Yesterday's Mistakes parçalarını pek bir severim! Anı, anektod diyince sen, daha bir kederli geldi kulağıma...

aslı dedi ki...

Son albümlerindeki ilk parca olan "yuri" favorim.. Tavsiye edilir